Aluminium- och stålpartier

Det är viktigt med en snygg entré. Det gäller alla – oavsett om vi pratar företag, bostadshus eller offentliga verksamheter. Men ett entréparti bör också vara starkt och stabilt. Vi hjälper dig att välja rätt material och hitta den kompletta lösningen som passar just dig.

Vi har järnkoll
Tack vare vår långa erfarenhet av montering av aluminium och stålpartier vi kan hjälpa dig med alltifrån nya fasadpartier, entrépartier till dörrar eller mindre fönster. Allt från rådgivning hela vägen fram till färdigt montage.

Ska jag välja aluminium eller stål?
Naturligtvis har båda materialen sina fördelar, så välj ditt material utifrån de egenskaper som du själv tycker är de viktigaste. Den mest avgörande faktorn är dock att det valda partiet bör harmonisera med byggnaden.

Är stål det bästa materialet?
Väljer du stål får du ett robust material med stor motståndskraft mot mekanisk åverkan och det passar mycket väl för offentliga byggnader såsom industrier, skolor, sjukhus och fritidsanläggningar m.m. Stål är känd för sina unika egenskaper gällande slitstyrka, hållfasthet och beständighet. Det har dessutom bättre egenskaper vid brand, och står sig säkrare mot inbrott och vandalisering än aluminium.

Eller är aluminium ett bättre val?
Sätter du stort värde på hög finish och har högt ställda krav på design, funktionalitet och värmeisolering bör du satsa på aluminium. Ett modernt material som är starkt och har väldigt lång livslängd. Du får en näst intill underhållsfri produkt som även är återvinningsbar. Aluminium är dessutom så lätt att det vanligtvis bara väger en tredjedel av sin motsvarighet i stål.

Vi tipsar och ger goda råd
Ofta får vi ett förfrågningsunderlag med en arkitektritning, men finns inga ritningar så hjälper vi dig naturligtvis med det. Vi har sedan ett första möte där vi ger dig tips om för- och nackdelar vid val av olika produkter och konstruktionslösningar. När val av material är gjort gör vi en måttmätning. Därefter tar
vi fram allt du behöver och monterar alltihop på plats samt att du erhåller en drifts- och skötselinstruktion.

Några saker att tänka på

  • Välj en lösning som är enkel och flexibel.
  • Se till att de är stilrena och har en tidlös design.
  • Undersök om det finns något krav på brand- eller säkerhetsklassade partier.
  • Används dörren frekvent eller hur ofta öppnas den?
  • Är det en dörr till ett bostadshus eller en offentlig byggnad?
  • Ska dörren kunna öppnas med en knappfunktion?
  • Behöver du anlita en konsult för att ta fram ett förfrågningsunderlag/arkitektritning?

VÅRA PRODUKTER OCH TJÄNSTER