BADRUM VILLA I ÄLVSJÖ

Elisabets och Måns nya favoritrum.

Att Elisabet och Måns är nöjda efter att ha inrett sitt badrum i glas är enkelt att förstå när man ser resultatet. Så om någon av familjemedlemmarna i radhuset i Älvsjö tar lite längre tid på sig än vanligt bara för att vara i sitt badrum, så är det helt naturligt.

Om det är den fasta duschväggen med 8 mm härdat Optiwhite/satin-glas med tillhörande fasta blankkromade beslag som lockar låter vi vara osagt, men håll med om att det är en stilren detalj.

En minst lika spännande lösning är det glasskydd som paret valde istället för det mer traditionella kaklet runt badkaret, och som går ända upp till taket i form av en vägg.

En snygg konstruktion som innebar att vi, istället för att lägga en glasskiva ovanpå väggen, placerade skivan så den ligger i direkt linje med resten av väggen. Vi utförde också en håltagning i glasskivan för att få plats för blandaren till badkaret.

Glasdörren till toaletten är en annan exklusiv funktion värd att nämna. En dörr helt i frostat glas (8 mm härdat Optiwhite/satin-glas) med kromade gångjärn (vägg/glas) som endast sitter fast i väggen och direkt på glas.

Visst anser många att det är fult att peka, men ibland är det också väldigt praktiskt. Vi tänker på det fingerhål vi placerat i Elisabets och Måns toalettdörr. En smart detalj som gör att man inte behöver sätta upp något beslag och istället får så mycket glasyta som möjligt. Tummen upp för den lösningen, säger vi.