BOSTADRÄTTSFÖRENING GÄRDET

Boende på Gärdet fick bättre inomhusmiljö.

På uppdrag av Svenska Bostäder fick vi uppgiften att byta ut samtliga fönster i två 10-våningshus på Gärdet i Stockholm. Genom att byta till energiglas fick de boende en bättre inomhusmiljö. Med andra ord kan de se fram emot en lite svalare sommar och en lite varmare vinter. Grattis!

På utsidan bytte vi ut det befintliga träfönstret till ett nytt och för att skydda träet mot väder och vind klädde vi in utsidan av fönstret med aluminium. In sattes också energiglas som bidrar till att mindre värme kommer in på sommaren och att mer värme stannar kvar i lägenheten på vintern. På insidan satte vi in nya lister, fönsterbleck och plåtar. Tjusigt, eller hur?

Det är viktigt att barnen är säkra. För säkerhets skull satte vi därför på barnsäkra beslag så ingen klåfingrig ungdom själv kan öppna dem. Här krävs det nämligen ett dubbelgrepp.

I ett hörn av varje lägenhet fanns också ett större fönsterparti. Samtliga fönster fick en omgång med nya lister och foder på insidan, och utsidan blev aluminiumklädd. Resultatet blev en betydligt bättre inomhusmiljö för de boende.