Kök lägenhet på Södermalm

För Ulla och Bertil var valet glasklart.

I en lägenhet på Södermalm bor paret Ulla och Bertil. De bestämde sig för att totalrenovera sitt kök och blåste därför ut all tidigare interiör. Man slog dessutom ut en av väggarna till vardagsrummet för att få ett större och mer rymligt kök.

För att ge köket en mer exklusiv känsla hade Ulla och Bertil en önskan att byta ut kaklet ovanför köksbänken och istället satsa på en hel glasskiva över samma yta. Och visst blev det ett skinande resultat? Det finns många fördelar att använda glas i köket istället för kakel. Förutom att du slipper alla fogar och den smuts som kan hamna där så är glas väldigt enkelt att göra rent.

En annan fördel med hel glasskiva över köksbänken är att baksidan av skivan är lackerad, så om du någon gång vill byta till en annan färg så sätter vi bara in en ny glasskiva med din favoritfärg.

Det är de små detaljerna som gör det. Så brukar det ju heta. En sådan är till exempel den vita silikonfogen bakom kranen som glasskivan sitter fast i och som snyggt smälter in i omgivningen. Dessutom förhindrar den att smuts hamnar mellan bänk- och glasskivan.