RESTAURANG STOCKHOLM

En inbjudande entré i god smak.

B. Bodin Bygg & Byggledning anlitade oss för att bygga om restaurangen Kitchen & Table på Clarion Hotel Amaranten. Uppdraget vara att tillsammans med dem bygga en ny entré till restaurangen i hörnet av hotellbyggnaden.

Här öppnar man dörren till en spännande matkultur där man kombinerar Kungsholmen och Manhattan. Vi tycker förstås att det mest spännande är de aluminiumpartier vi monterade upp i entrén till restaurangen. Det yttre glaset är ett brandglas som skyddar övriga byggnader om eventuell brand uppstår. Det inre glaset är ett laminerat säkerhetsglas.

Med en dörr gjord av aluminium blir känslan att öppna lättare. Valfriheterna är flera. Antingen öppnar du dörren med ett fast grepp om det rostfria stålet. Eller så trycker du på knappen till den automatiska dörröppnaren. Välkommen in!

Väl inne kan man njuta av aluminiumpartiet vi satt på insidan av restaurangen. Efter att vi monterat det yttre partiet med tillhörande fasta ramar på insidan satte vi upp två glasramar och ett tak där en varmluftblåsare placerades. På det viset fungerar det inre partiet som ett vindfång så restaurangen kan behålla värmen inomhus. Trivsamt, eller hur?