SATS SPÅRVAGNSHALLARNA

SATS satsar på glas

Här på Birger Jarlsgatan 57D, mitt i centrala Stockholm, finns numera SATS Spårvagnshallarna, en ny häftig mötesplats för vältränade människor. Lokalen, som tidigare varit tillhåll för såväl reklambyråer, Moderna Museet samt en gång fungerat som spårvagnshall, kan idag erbjuda ett brett utbud av träningsmetoder.

SATS tanke med bygget var att bevara fabrikslokalskänslan i lokalen med sina röda tegelväggar och de synliga stålbjälkarna i taket, och att med små medel förstärka samma känsla och göra det med glas. Ett bra exempel på det är spinningslokalen där vi satte upp laminerade och finslipade glasväggar för att skapa ett träningsrum. Väggarna monterades i u-profiler och folierades efteråt i olika mönster.

Eftersom det var så högt i tak och det inte fanns något att fästa i så fick vi ta till en speciallösning. Med hjälp av ramar av stålkonstruktion höll sig glasväggarna på plats.

Ramarna är specialbyggda för att de skulle se slitna ut och passa in i den rustika miljön med röd tegelvägg i bakgrunden. Även de stålprofiler vi använde lackades för att få till det rätta utseendet.

Tar man en titt i den stora randiga glasväggen till vänster i denna passage kan man se människor i grupp som svettas. Men samma vägg kan erbjuda mer än så. Eftersom glasväggen sitter mellan två rum kan ljuset från det stora fönstret som väter mot gatan sprida sig vidare och lysa upp även denna passage. Snacka om ljus idé!