VILLA SALEM

Mattias inredde sitt hem – i glas!

När Mattias med familj ville inreda sitt hus i Salem, söder om Stockholm, hade de en klar bild av hur de vill ha det. Glas blev det självklara materialet som både skulle försköna och förhöja utvalda delar av deras nya hem.

Eftersom huset är ett modernt sådant kändes det även naturligt att installera en mer modern duschlösning i badrummet. Med hjälp av minimala infästningar fick vi duschens glasväggar på plats, och visst smälter de bra in i miljön utan att sticka ut för mycket. Vi använde också glas i Optiwhite för att förstärka den transparenta känslan i badrummet. Lägg även märke till handdukshängaren i den högra bilden som fick sin diskreta plats, där den integrerats i duschväggen.

Det är viktigt att göra en snygg entré. Med rostfria svärd monterade i husets vägg satte vi in glas som fick hänga i beslagen. Voilá! Ett snyggt glastak.

Säg ”balkongräcke” och många tänker ”trä”. Så tänkte inte Mattias. Se det läckra resultatet i att ha ett balkongräcke helt i glas! Tack vare att infästningen endast sitter i botten får man den ultimata glaskänslan som ger en stolpfri och estetisk design för varje stolt husägare. Överliggaren är i rostfritt stål och här är även glasen speciella. Med självrengörande glas kan du låta väder och vind göra jobbet som alltid får dina glas fräscha. Hemligheten är en beläggning som läggs på båda sidor av glaset vid själva tillverkningen. När sedan solen ligger på så gör UV-strålningen att smutsen på glaset luckras upp, som sedan försvinner med väder och vind. Helt naturligt och ganska fantastiskt!